توسعه فن آوری خودروهای بدون راننده به صنعت ساختمان نیز رسیده و مدل های بدون راننده ماشین آلات سنگین ساخت و ساز رفته رفته به بازار می آید. لودر کوچک اندازه بدون راننده شرکت بیلت رباتیک یکی از این ماشین آلات است که اولین پروژه خود را در تابستان 2017 به انجام رساند. با کافه ساختمان همراه باشید.
ربات های ساختمانی از راه می رسند
تا کنون خودروهای سواری بدون راننده، کامیون خودران، قایق و اتوبوس بدون راننده را دیده ایم و تنها منتظر گسترش این فن آوری به ماشین آلات سنگین راه و ساختمان بودیم که با عرضه لودر خودران شرکت Built Robotic این انتظار به سر رسید. شرکت Built Robotics فعال در حوزه ماشین آلات و ربات های ساخت و ساز با این نوآوری عملا نشان داد که قصد دارد بازار 130 میلیارد دلاری صنعت حفاری را با تجهیزات و ماشین آلات حفار خود شخم بزند! و این یعنی دوران نشستن راننده در یک کابین پر از خاک در کل روز کاری در حال به سر آمدن است. با این فن آوری راننده می تواند دور از سایت ایستاده و با استفاده از نرم افزار هدایت کننده لودر که روی تبلت در دسترس است حفاری خود را به انجام برساند. استارت آپ Built Robotics تا کنون 15 میلیون دلار جذب سرمایه داشته که به استخدام مهندسان و طراحان توسط شرکت کمک شایانی نموده است.
درست مانند کامیون های خودران طراحی شده توسط شرکت های دیگر از قبیل GM، Waymo و دیگران، این بولدوزرهای حفار هم از فن آوری سنجش و تشخیص نوری یا لایدار (LiDAR) و ردیاب ماهواره ای جی پی اس (GPS) برای دیدن محیط پیرامونی خود استفاده می کنند. لیکن بر خلاف ماشین های خودران سواری، این ماشین آلات از حسگرهایی استفاده می کنند که به طور ویژه برای کار در محیط بسیار ناهموار و پر از لرزش طی عملیات حفاری مقاوم باشند.
مقر این شرکت در یک فضای ساخت و ساز حصار کشی شده در شرق سان فرانسیسکو است که در آن به آزمایش تجهیزات ساخت و ساز خود می پردازد. نوا کمپل (Noah Camplbell) بنیان گذار و مدیرعامل این شرکت تجربه کار در گوگل و ebay را داشته و در خانواده ای بزرگ شده که پدرش نجار بوده و به گفته خودش در کار ساختمان بزرگ شده است. آقای کمپل در رابطه با نگرانی کارکنان ساختمانی بابت از دست رفتن شغل خود می گوید: مهم ایمنی و بهره وری است! بر اساس گزارش دفتر آمار کار ایالات متحده، تلفات و آسیب های فراوان در سایت های ساختمانی در سال 2015 با افزایش 2 درصدی نسبت به سال پیش از آن به 924 نفر (بالاترین رقم از سال 2008) رسید که بسیار تاسف بار است. وی می گوید در همین بازه زمانی 70 درصد شرکت های ساختمانی مشکل نبود کارگران با مهارت را داشته اند که نتیجه آن تاخیر در پروژه ها بوده است. افزون بر این، آقای کمپل می گوید با بسیاری از رانندگان و سازندگان گفتگو کرده و بیشتر آنها معتقدند کار حفاری بسیار حوصله سر بر و کسل کننده است و طی آن امکان اشتباه کردن زیاد است.
از لحاظ دقت عملکرد، بر خلاف خودروهای بدون راننده سواری و شهری که دقتی در حد سانتیمتر دارند، در ماشین آلات حفاری خودران انجام عملیات در یک محیط جدا شده محصور بدون متغیرهایی مانند خط کشی عابر پیاده و دوچرخه سواران، نرم افزار هدایت کننده ماشین دقت بسیار کمتری دارد. در واقع ما از یک ماشین حفار می خواهیم که خاک را بکند و با محیط اطراف برخورد داشته باشد چون کار یک ماشین حفاری این است، بر خلاف ماشین های سواری که نباید برخوردی با پیرامون داشته باشند.
آقای کمپل می گوید:
"اولین بار که با پدرم درباره این ماشین ها گفتگو کردم از من پرسید چرا می خوای شغل این بچه ها را ازشون بگیری؟ ولی بعد از دیدن اولین ماشین خودش هم طرفدارش شد!"
همانطور که در فیلم مشاهده می شود زمانی که کارور ماشین همراه با دخترش از جلوی لودر رد می شود لودر خودبخود متوقف می شود که این به کمک فن آوری تشخیصی لایدار بکار رفته در این ماشین برای دیدن اشیای ثابت و متحرک پیرامون است. با هم به تماشای کلیپ نمایشی تهیه شده توسط شرکت بیلت می نشینیم!