Zaloa Azkorra یکی از مهندسین کشاورزی دانشگاه UPV/EHU باسک اسپانیا در حال بررسی اثرات گرمایشی و همچنین صوتی دیوارهای سبز به منظور استفاده از آنها در ساختمانها می باشند. نتایج این پژوهش ها نشان داده که دیوارهای سبز تاثیر به سزایی در جذب سر و صدا داشته و می توانند به عنوان یک عایق صوتی عمل نمایند.
سمنت برد (پانل سیمانی الیاف دار)
دیوارهای سبز از اجزای گیاهی تشکیل شده که در داخل جعبه های پلی یورتان قرار می گیرند و آبیاری و تغذیه این گیاهان به کمک سیستم هایی انجام می شود که بسیار شبیه به سیستم های آبکشتی (Hydroponic) در گلخانه ها می باشد.
تصویر (1)، سیستم کابلی
به منظور بررسی اثرات عایق صوتی دیوارهای سبز، یک سری از آزمایشات مطابق استانداردهای ISO انجام شد. بدین ترتیب که آزمایش جذب صدا در یک اتاق پژواک و با فرکانس های مختلف انجام گردید. نتایج نشان داد که دیوارهای سبز هم در فرکانس های پایین و هم در فرکانس های بالا عملکرد بسیار خوبی دارند. این در حالیست که دیگر مصالح مورد استفاده در ساختمان ها تنها در یکی از فرکانس های بالا یا پایین عملکرد مناسب دارند.
Zaloa Azkorra معتقد است زمانی که این دیوارهای سبز در داخل و خارج ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند می توانند از لحاظ حرارتی و عایق صوتی تاثیرات بسیار خوبی داشته باشند. اما یکی از مباحث مهم در این زمینه بحث هزینه دیوارهای سبز می باشد که به غیر از تامین گیاهان، هزینه نگهداری زیادی دارند.
به گفته این محقق در حال حاضر آزمایشات دیگری بر روی این دیوارها در حال انجام است که مزایای انها از دیدگاه حرارتی و انرژی مورد بررسی قرار می گیرد. بنا بر این تحقیقات در آینده دیوارهای سبز علاوه بر ظاهر زیبای انها می توانند با ذخیره انرژی، جذب صدا، کنترل باران و کاهش الودگی ها در بهبود کیفیت زندگی شهروندان تاثیر به سزایی داشته باشد.
دیوار سبز چیست؟
گرین وال یا دیوار سبز فناوري نويني است كه امروزه جايگاه خود را به آرامي در شهر هاي معاصر و مترقي جهان پيدا ميكند. ديوار سبز به ديواري گفته ميشود كه به صورت سازه مستقل و يا بخشي از يك ساختمان با پوشش گياهي پوشانده شده باشد. ديوار هاي سبز دامنه وسيعي از فوايد زيست محيطي، اقتصادي و اجتماعي را در بر ميگيرند. ديوارهاي سبز را ميتوان در مقياس هاي متفاوت، از خلق فضاهاي كوچك خصوصي مانند ديواره ي حياط ها و نماي بناهاي كوتاه مرتبه گرفته تا مقياس بزرگتر، سبز كردن نماي برج ها به كار برد . ديوار هاي سبز انواع مختلف، و مشخصات و ويژگي هاي متفاوتي دارند كه با توجه به فاكتور هايي چون نوع ساختمان، ارتفاع، آب وهوا، نوع گياه، بودجه تعريف شده و غيره، براي پروژ هاي خاص انتخاب مي شود.
تصویر (1)، پوسته دیوار
دو گروه اصلی دیوار سبز عبارتند از:
1- نمای سبز یا Green Facade
نماي سبز، نوعي ديوار سبز است كه در آن ساختار ساده اي به صورت داربست به ديواره بنا متصل شده، به عنوان تكيه گاهي براي گياهان خزنده و بالا رونده عمل مي كند. نماهاي سبز ميتوانند به نماي ساختمان، نرده و ستونها تكيه كنند و يا خود به صورت ساختار مستقل احداث شوند. ساختار داربست نماي سبز مي تواند از جنس هاي مختلفي چون چوب، فلز، شبكه توري، سيم هاي كابلي و غيره باشد. در اين نوع ديوار سبز انواع بالا رونده ها در پاي ديوار و در زمين، و در صورت نبود امكان در گلدان كاشته شده، توسط داربستي كه بر روي ديوار نصب شده به طرف بالا هدايت مي شوند. در نوع پيچيده تر آن، گياهان مي توانند در جعبه ها گل در فواصل بالكن ها، پشت بام و برروي نماي ساختمان نيز تكرار شوند.
در این روش از سیستم های مختلف استفاده می شود:
1-1 سیستم پانل های شبکه ای مدولار: پانل هاي مشبك، به صورت مدولار در كنار هم قرار گرفته، مي توانند سطح بزرگي را بپوشانند. به اين پانل ها همچنين مي توان فرم داد تا اشكال و منحني هاي مورد نظر را شكل دهند.
2-1 سیستم های کابلی و شبکه توری سیمی: سيستم هاي كابلي و شبكه توري، يا به تنهايي و يا به صورت تلفيقي براي ايجاد نماي سبز به كار مي روند .شبکه های سیمی اغلب برای نگهداری از گیاهانی که رشدی آهسته داشت، و به پشتیبانی بیشتری نیاز دارند، کاربرد دارند. سيستم كابلي از يك سري توپي، غالبا از جنس فولاد ضدزنگ تشكيل شده، كه قابليت عبور کابلها و كشش و انقباض آنها از ميان يكديگر را جهت شكل گيري شبكه مورد نظر فراهم كرده، تكيه گاه و حامل گياه مورد نظر مي باشد.
2- دیوار زنده یا Living Wall
ديوار هاي زنده، تركيبي از پانل هايي با پوشش گياهي از پيش كاشته شده اند، كه به صورت عمودي و توسط سيستم ساختاری سبك، با فاصله به نماي ساختمان نصب شده، و يا به صورت مستقل خود ايستا مي باشند. از ديوار هاي زنده همچنين مي توان در فضاهاي داخلي ساختمان استفاده كرد. ديوار هاي زنده، بسته به كارخانه توليد كننده آن ، جنس صفحات و نوع بيروني و يا داخلي آن، جزييات اجرايي متفاوتي دارند.