راهبری و کنترل صحیح تجهیزات موتورخانه شامل مشعل ها و پمپ ها بهینه سازی و جلوگیری از مصرف بیهوده سوخت و انرژی الکتریکی تثبیت محدوده آسایش حرارتی ساکنین ساختمان کاهش استهلاک تجهیزات و هزینه های مربوطه کاهش هزینه های سرویس، نگهداری تاسیسات حرارتی کاهش تولید و انتشار آلاینده های زیست محیطی آشکار می گردد.
اصول بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی توسط سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه مبتنی بر کنترل گرمایش از مبداء و محل تولید انرژی حرارتی (موتورخانه) می باشد.
- جانمایی سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه
- ضلع شمالی ساختمان جهت اندازه گیری دمای سایه (حداقل دمای محیط خارج ساختمان)
- کلکتور آب گرم چرخشی
- خروجی منبع آب گرم مصرفی
لحظه به لحظه اطلاعات حرارتی موقعیتهای فوق را اندازه گیری و با تشخیص هوشمند نیاز حرارتی ساختمان تا برقراری شرایط مطلوب در تابستان یا زمستان تجهیزات حرارتی موتورخانه شامل مشعل ها و پمپ های آب گرم چرخشی را راهبری می نماید. بدین صورت مصارف گرمایشی (گرمایش- آب گرم مصرفی) نیز متناسب با نوع کاربری ساختمان مسکونی یا غیر مسکونی (اداری- عمومی- آموزشی- تجاری) تامین و کنترل می شود.
- صرفه جویی مصرف انرژی حاصل از عملکرد سیستم به دو دسته تقسیم می شوند:
-کنترل مصارف گرمایشی در زمان استفاده از ساختمان (مسکونی و غیر مسکونی)
-خاموشی یا آماده باش موتورخانه پس از ساعت کاری ساختمان های غیر مسکونی (در ساختمانهای اداری-آموزشی- عمومی- تجاری)
هنگام استفاده از موتورخانه در ساختمانهای مسکونی و یا غیر مسکونی و با در نظر گرفتن شرایط کارکرد زمستانی تابستانی و برای کنترل گرمایش، مشعل ها و پمپ ها توسط یک منحنی حرارتی کنترل می شوند. در این منحنی دمای آب گرم چرخشی در تاسیسات، تابعی از درجه حرارت محیط خارج ساختمان می باشد و به صورت لحظه ای و خودکار متناسب با تغییرات دمای خارج ساختمان کنترل می شود و باعث ایجاد دمای یکنواخت در داخل ساختمان می گردد. بدین صورت هنگام گرم شدن دمای محیط خارج ساختمان مشعل ها و پمپ ها به اندازه ای کار می کنند که گرمایش در حد مورد نیاز و در محدوده آسایش حرارتی تامین شود و از تولید بیش از حد حرارت که موجب کلافگی و باز شدن پنجره ها بمنظور تعدیل دمای اتاقها می گردد جلوگیری می نماید.
- تامین دمای آب گرم مصرفی
برای تامین دمای آب گرم مصرفی مطابق با شرایط مطلوب تعریف شده نیز تجهیزات موتورخانه به اندازه ای کار می کنند که تنها دمای آب گرم مصرفی در ساعت های مورد نظر به حد تعریف شده و مطلوب برسد و نه بیشتر. در ساختمان های با کاربری غیر مسکونی نظیر ادارات، مدارس، مجتمع های تجاری و.. نیز بدلیل غیر پیوسته بودن ساعت بهره برداری از ساختمان، سیستم کنترل هوشمند موتورخانه توسط یک تقویم زمانی پس از ساعت کاری و تا زمان پیش راه اندازی موتورخانه در صبح روز بعد، موتورخانه را کاملاً خاموش و یا در وضعیت آماده باش (کنترل دمای آب گرم چرخشی در یک دمای ثابت و پائین) قرار می دهد.
- ویژگی منحصر به فرد استفاده از سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه در مقایسه با سایر روشهای بهینه سازی مصرف انرژی
۱:مستقل بودن عملکرد سیستم از مساحت زیربنای ساختمان
با افزایش مساحت زیربنای ساختمان، مصرف سوخت و انرژی آن نیز به نسبت ساختمانهای کوچکتر افزایش می یابد و موجب می شود تا اجرای روشهای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانهای بزرگتر، پر هزینه تر شود. به عنوان مثال درصورتیکه مساحت پنجره های هر ساختمان ۱۵% مساحت کل ساختمان در نظر گرفته شود در یک ساختمان با مساحت ۰۰۰/۱۰ متر مربع، مقدار و هزینه اجرای پنجره دو جداره ۵ برابر مقدار و هزینه اجرای آن در یک ساختمان با مساحت ۲۰۰۰ متر مربع می باشد و به همین ترتیب برای اجرای روشهای دیگری مانند : عایق حرارتی، عایق های حرارتی دیوار و کف و سقف، شیرهای ترموستاتیک رادیاتور .برخلاف روشهای فوق، سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه دارای ویژگی منحصربه فرد و متمایز “مستقل بودن عملکرد از مساحت بنای ساختمان” می باشند. به عبارت دیگر در موتورخانه هر ساختمان، صرف نظر از مساحت آن، تنها با نصب یک دستگاه با هزینه ای ثابت و حداقل، موتورخانه هوشمند می گردد. دلیل این ویژگی منحصربه فرد در تعداد مشعل ها و دیگ های هر موتورخانه است. تعداد و ظرفیت حرارتی مشعل ها و دیگ های تاسیسات حرارتی هر ساختمان (مصرف کنند گان سوخت) با مساحت آن نسبت مستقیم دارد و همواره تعداد مشعل ها و ترکیب ظرفیت حرارتی آنها به نحوی است که علاوه بر تامین بار حرارتی مورد نیاز ساختمان، موجب افزایش هزینه های اجرایی نیز نگردند. طبق تحقیقات انجام شده در سطح موتورخانه های کشور در بیش از ۹۹% ساختمانهای موجود تعداد دیگها و مشعل ها حداکثر ۳ دستگاه می باشد. در ساختمانهای کوچک با مساحت زیر ۲۰۰۰ مترمربع، ظرفیت حرارتی مشعل ها و دیگها پائین و در حدود kcal/h 150000 – ۱۰۰۰۰۰ می باشد و با افزایش مساحت ساختمان با ثابت ماندن تعداد دیگ و مشعل، ظرفیت حرارتی آنها افزایش می یابد و حتی به حدود kcal/h 1000000 و یا بیشتر نیز می رسد.
عملکرد هر خروجی مشعل یا پمپ در سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه به شکلی است که بصورت سریال (سری) در مدار برق این تجهیزات قرار گرفته و صرف نظر از ظرفیت جریانی و آمپر آنها با فرمان ON/OFF در زمانهای مقتضی آنها را کنترل می نماید. بنابراین با توجه به توضیحات فوق سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه با قابلیت کنترل تا ۳ مشعل دارای ویژگی منحصربه فرد مستقل بودن عملکرد از مساحت بنای ساختمان می گردند.
۲:پیک زدایی مصرف سوخت در اوج سرما
اوج مصرف گاز در فصل سرما از ساعت ۱۷ تا ساعات اولیه بامداد می باشد. این محدوده زمانی مقارن با غروب خورشید و کاهش دمای هوا و نیاز به افزایش فرآیند گرمایشی ساختمان می باشد (افزایش درجه حرارت بخاری های گاز سوز، افزایش درجه ترموستات دیگ در ساختمان های دارای موتورخانه مرکزی و یا افزایش تعداد رادیاتورها فعال در هر واحد ساختمانی). نکته قابل توجه دیگر، زمان پایان ساعت کاری ادارات، مجتمع های عمومی و تجاری و مدارس می باشد که دقیقاً همزمان با ساعت اوج مصرف گاز می باشد. این مهم در کنار قابلیت ویژه و منحصر به فرد سیستمهای کنترل هوشمند که توانایی خاموشی و یا اعمال دمای آماده باش مصرف موتورخانه ساختمانهای غیر مسکونی پس از پایان ساعت کاری را دارند مفهوم ویژه ای را پدید می آورد : پیک زدایی مصرف در اوج سرما از مصرف گاز سالانه تاسیسات حرارتی هر ساختمان در حدود ۲۰% آن مربوط به فصل گرما (متوسط ۷ ماه سال) و در حدود ۸۰% آن مربوط به فصل سرما (متوسط ۵ ماه یا ۱۵۰ روز در سال) می باشد .همچنین در بسیاری از ساختمان های اداری و مدارس، موتورخانه در تابستان خاموش و تنها در زمستان مورد بهره برداری قرار می گیرد. بنابراین در این دسته از ساختمان ها عملاً ۱۰۰% صرفه جویی حاصل از عملکرد سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه مربوط به فصل سرما خواهد بود. که طبیعتاً میزان اثر بخشی آن بر روی جبران پیک مصرف نیز بسیار محسوس و قابل تامل می باشد. در حدود ۸۰% از حجم گاز صرفه جویی شده حاصل از عملکرد سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه در فصل سرما مربوط به خاموشی یا دمای آماده باش موتورخانه پس از پایان ساعت کاری ساختمان های غیر مسکونی و از ساعت ۱۷ تا ساعتهای اولیه بامداد می باشد که همزمان با ساعت اوج مصرف گاز است. پیک های مصرف گاز در ساختمان های غیر مسکونی و اداری طی دو نوبت یکی صبح ها به هنگام شروع کار اداره و دیگری در هنگام ظهر و موقع نماز و ناهار و استفاده از آب گرم مصرفی می باشد که البته اثرات آن بر روی مصرف گاز شبکه ناچیز می باشد ولی با این وجود در صورت استفاده از سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه با توجه به افزایش دمای هوا به هنگام ظهر و نیاز گرمایش کمتر در این مقطع زمانی نیز پیک زدایی صورت می پذیرد.
۳: کنترل مستقیم و از مبداء تجهیزات حرارتی ساختمان
با اجرای روشهای مختلف بهینه سازی در ساختمانهایی که دارای سیستم حرارت مرکزی می باشند، فرآیند صرفه جویی و کاهش مصرف سوخت نهایتاً منجر به تقلیل زمان کارکرد مشعل ها به دو صورت مستقیم و یا غیر مستقیم می گردد.
در تمامی روشهای بهینه سازی مصرف سوخت، به استثنا سیستمهای کنترل هوشمند، کاهش زمان کارکرد مشعل ها بصورت غیرمستقیم و با کاهش نرخ افت دمای آب گرم چرخشی، مانند استفاده از عایق های حرارتی در بدنه دیگها، منابع آب گرم مصرفی و سیستمهای لوله کشی گرمایش از کف، مشعل پر بازده کاهش حجم آب گرم چرخشی در ساختمان، مانند شیر ترموستاتیک رادیاتور کاهش توام موارد فوق، مانند پنجره دوجداره، عایق کاری حرارتی سقف و کف دیوارها می باشد.در صورتیکه سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه بطور مستقیم علاوه بر کنترل زمان روشنی، خاموشی مشعل ها، پمپ های آب گرم چرخشی را نیز با منطقی هماهنگ و سازگار با برنامه کارکرد مشعل ها، متناسب با تغییرات دمای خارج ساختمان و شرایط مطلوب دمای آب گرم مصرفی کنترل می نماید. این ویژگی منحصربه فرد (کنترل تجهیزات در مبداء) باعث می گردد تا دمای آب گرم چرخشی تنها به اندازه مورد نیاز و تا برقراری شروط مصارف گرمایشی افزایش یابد. در غیر اینصورت همواره دمای آب گرم چرخشی در بالاترین حد خود بوده و با اجرای روش های بهینه سازی در محل مصرف می بایست از اتلاف آن جلوگیری نمود. علاوه بر آن کنترل مستقیم پمپ های آب گرم چرخشی به میزان قابل ملاحظه ای در مصرف انرژی الکتریکی، صرفه جویی شده و هزینه های استهلاک و سرویس، نگهداری نیز به شدت کاهش می یابند.
۴:بهینه سازی مضاعف مصرف سوخت در ساعتهای تعطیلی ساختمانهای غیر مسکونی
قابلیتهای کنترلی سیستم های هوشمند موتورخانه موجب صرفه جویی در مصرف سوخت به دو صورت زیر می گردند :
الف- کنترل مصارف گرمایشی در زمان کارکرد و بهره برداری از موتورخانه
ب- امکان خاموشی و یا آماده باش موتورخانه در دمایی ثابت و پائین پس از ساعت کاری در ساختمانهای غیر مسکونی
ساختمان ها به لحاظ کاربری به دو دسته مسکونی و غیر مسکونی (اداری- آموزشی- عمومی- تجاری) تقسیم می شوند در ساختمانهای مسکونی از موتورخانه بصورت پیوسته و دائم به منظور تامین مصارف گرمایشی استفاده می شود و صرفه جویی ناشی از عملکرد سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه در این دسته از ساختمان ها صرفاً به لحاظ اعمال تغییرات دمای خارج ساختمان و کنترل دمای آب گرم مصرفی می باشد و صرفه جویی در این ساختمان ها تا ۲۰% امکان پذیر است.
در ساختمانهای غیر مسکونی مانند ادارات و مدارس بدلیل استفاده منقطع و غیر پیوسته از ساختمان امکان خاموشی و یا آماده باش موتورخانه پس از ساعت کاری نیز وجود دارد. بهره برداری از این پتانسیل تنها توسط سیستمهای کنترل هوشمند امکان پذیر می باشد. به عنوان مثال در مدرسه ای که ساعت کاری آن از ساعت ۷ صبح تا ۱۶ عصر می باشد و جمعه ها نیز تعطیل است، تنها از محل خاموشی موتورخانه پس از ساعت کاری بیش از ۵۵% صرفه جویی حاصل می شود و در صورتیکه صرفه جویی زمان کارکرد موتورخانه نیز به آن اضافه گردد این رقم صرفه جویی به حدود ۶۵% افزایش می یابد.
در سایر روشهای بهینه سازی، صرفه جویی در مصرف سوخت تنها در زمان کارکرد موتورخانه ممکن می باشد و قادر به استفاده از پتانسیل بالای صرفه جویی زمان تعطیلی در ساختمانهای غیر مسکونی نمی باشند.
۵:صرفه جویی هوشمند در پیش راه اندازی و تسریع در خاموشی (یا دمای آماده باش) موتورخانه ساختمانهای غیر مسکونی
یکی دیگر از پتانسیل های قابل ملاحظه صرفه جویی در مصرف سوخت ساختمانهای اداری-آموزشی، استفاده از قابلیت های هوشمند پیش راه اندازی و تسریع در خاموشی یا آماده باش سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه در ساختمان های غیر مسکونی می باشد. با توجه به اطلاعات ارسالی از سنسور حرارتی که در ضلع شمالی ساختمان نصب شده است، سیستم های کنترل هوشمند قادر می باشند طبق برنامه جدول زمانی و متناسب با سردی هوای خارج ساختمان موتورخانه ها را از چندین ساعت زودتر از ساعت شروع به کار ساختمان روشن و یا از دمای آماده باش به شرایط تابع حرارتی برسانند. همچنین با توجه به دمای هوای خارج ساختمان و در ساعات انتهایی کار ساختمان، تا ۱ ساعت زودتر موتورخانه را خاموش و یا به دمای آماده باش می برند که موجب صرفه جویی هوشمند در مصرف سوخت میگردد.
۶: دوره موثر صرفه جویی و بهینه سازی مصرف سوخت (۱۲ماه سال)
سیستم های کنترل هوشمند بر خلاف سایر روشهای بهینه سازی (به استثنا عایق کاری موتورخانه و سیستم های لوله کشی) که تنها در دوره سرما و پنج یا شش ماه سال قادر به صرفه جویی و بهینه سازی مصرف سوخت ساختمان می باشند، بدلیل کنترل دمای آب گرم مصرفی با دو دمای حداقل و حداکثر در طی شبانه روز در تا بستانها نیز به میزان قابل ملاحظه ای مصرف سوخت را کاهش می دهند و بدین ترتیب بصورت لحظه ای در ۱۲ ماه سال فعال می باشند.
۷: زمان مناسب نصب و بهره برداری از سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه
مدت زمان نصب و راه اندازی سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه می باشد که بدون انجام هیچگونه تغییرات مکانیکی در موتورخانه انجام می گردد .به همین علت این روش در هر زمان از سال قابل اجرا می باشد و هیچگونه وقفه ای در تامین مصارف گرمایشی ساختمان به وجود نمی آورد.در دیگر روشهای بهینه سازی این فاکتور عامل محدود کننده ای برای زمان اجرای پروژه می باشد. به عنوان مثال پنجره های دو جداره را نمی توان در فصل سرما و در ساختمان هایی که از آن بهره برداری شده است اجرا نموده یا تعویض شیرهای ترموستاتیک رادیاتور با شیرهای قدیمی در زمستان موجب اختلال چند روزه در گرمایش ساختمان می گردد.
۸: تثبیت محدوده آسایش حرارتی در ساختمان
در صورت استفاده از سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه بدلیل لحاظ نمودن تغییرات دمای خارج ساختمان بر فرآیند کنترل دمای آب گرم چرخشی دمای داخل ساختمان با دامنه نوسانات محدودی کنترل شده و موجب تثبیت نسبی آسایش حرارتی ساکنین می گردد.
- GHPچیست؟
در حال حاضر تکنولوژی GHP (Gas-engine driven Heat Pump) مقرون به صرفه ترین سیستم تولید گرمایش و سرمایش برای ساختمان های متوسط در انواع کاربری تجاری، مسکونی ، اداری و ... می باشد. GHP یک سیستم مجهز به کمپرسورهای سرعت متغیر است، نیروی لازم برای حرکت کمپرسورها توسط یک موتور درون سوز که با استفاده از انرژی گاز طبیعی کار می کند تامین می شود، این به این معنی است که سیستم های بزرگ گرمایش و سرمایش را می توان در ساختمان ها با تامین برق محدود راه اندازی کرد. انرژی برق در سیستم GHP فقط برای فن ها و سیستم کنترل و فرمان مورد نیاز است، این مقدار در مقایسه با حداقل های مصرف برق مورد نیاز در سایر سیستم ها از جملهEHP ، چیلر و یا انواع دیگر سیستم های سرمایش/گرمایش بسیار ناچیز است
مزایای فنی استفاده از موتور گاز سوز
فن آوری VRF ( Variable Refrigerant Flow ) به خوبی شناخته شده است، و متخصصین با الزامات و روش های نصب و راه اندازی آن آشنا هستند.درسیستم های EHP که مبتنی بر موتورهای الکتریکی هستند، معمولا یک منبع تغذیه سه فاز طراحی شده است. کمپرسور به طور معمول 96٪ از انرژی الکتریکی را در واحد خارجی (Outdoor unit)مصرف می کند، 4٪ باقی مانده صرف فن ها و سیستم کنترل می شود GHP یک سیستم هوشمند است که دارای عملکردی کاملتر از یک سیستم VRF الکتریکی معمولی( EHP ) می باشد و به جای استفاده از نیروی برق برای کار کمپرسور از نیروی ایجاد شده توسط یک موتور احتراقی درون سوز شبیه به موتور خودروی چهار سیلندر استفاده می کند، این موتور با عملکرد خود در دورهای متفاوت مشابه اینورتر در سیستم الکتریکی بر اساس مقدار نیاز واحدهای داخلی، دور کمپرسورهایی را که مستقیما به آن کوپل شده اند را کنترل و تغییر می دهد. تغییرات دور موتور توسط یک سیستم میکرو کامپیوتر کنترل می شود و عملکردی مشابه اینورتر در سیستم EHP را دارد. عملیات ایجاد سرمایش GHP کاملا مشابه و دارای همان کارایی یک سیستم EHP است، یعنی نیازهای سرمایشی مجموعه ای از واحدهای متصل شده به محیط داخلی(Indoor units) را با کمپرسورهای سرعت متغیر تامین می کند. اما عملیات های ایجاد گرمایش کاملا بهبود یافته است، در فصل زمستان در شرایط محیط بسیار سرد، عملکرد گرمایشی سیستم GHP به نحو موثری نگهداری می شود، زیرا حرارت اتلاف شده ناشی از موتور به عنوان یک منبع حرارتی ثانویه به منظور افزایش راندمان خروجی پمپ گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین کاهش راندمان سیستم های EHP در شرایط محیطی بسیار سرد در سیستم GHP مشاهده نمی شود. در سیستم GHP از طریق یک مبدل حرارتی، انرژی حرارتی حاصل از گرمای موتور به مایع مبرد انتقال داده می شود و در نتیجه COP عملکرد پمپ حرارتی افزایش می یابد. علاوه بر این، وجود مبدل حرارتی، سیستم را بی نیاز از سیکل یخ زدایی می کند، بنا براین GHP می تواند 100% کارایی گرمایشی را ارائه نماید و از آنجا که منبع حرارت ثابت است، زمان لازم برای رسیدن به گرمای مطلوب از لحظه استارت اولیه نیز کاهش می یابد.
مزایا:
- عملکرد با کارایی بالا
- این مدل مجهز به سیستم های کار آمد تهویه مطبوع و مبدل های حرارتی با تکنولوژی روز می باشند که بهینه ترین مصرف انرژی را ارائه می دهند.
- پایین ترین میزان اکسید نیتروژن که این مورد در سیستم های GHP مشاهده می شود و سیستم های Panasonic با در نظر گرفتن فاکتور های زمان در این مورد بهینه می باشند.
- اقتصادی ترین انتخاب
- یکی از نکات چشمگیر Panasonic GHP این است که سیستم های سرما و گرما را با سرعت بیشتری می توانند فراهم کنند. خصوصا در مورد گرما، چرا که گرمای حاصله از موتور را به سیکل تبرید اضافه می کند. استفاده از این گرما که می توانست به هدر برود، فواید دیگری چون عدم احتیاج به سیکل یخ زدایی در بر می دارد و این خصوصا در شرایط آب و هوایی خاص و محیط هایی که حتی تا ۲۰ درجه سانتی گراد زیر صفر می رسند کار آمد است. این همان میزان گرمایی است که در چنین شرایطی می تواند ۲۵ کیلو وات از آب را با درجه حرارت ۷۵ درجه سانتی گراد ارائه دهد.
- قابلیت استفاده به صورت چیلر
- سیستم های GHP همینطور قابلیت استفاده به صورت سیستم آبی(چیلر) را دارا می باشند که این قابلیت هم برای پنل های داخلی و هم یونیت های خارجی وجود دارد، در ضمن قابل کنترل توسط سیستم BMS و یا Panasonic Control Panel می باشد. لازم به ذکر است که در حالت سرمایس در جه حرارت آب از ۵ تا ۱۵ درجه سانتی گراد و در حالت گرمایشی از ۳۵ تا ۵۵ درجه سانتی گراد قابل تنظیم است.
- قابلیت تولید توان الکتریکی در مدل های جدیدتر
بزرگترین پیشرفت در تکنولوژی GHP سال های اخیر، تولید ECO G Power می باشد که توانایی تولید ۴ کیلو وات الکتریسیته را دارا می باشد. مقدار الکتریسیته ای که برای ۴۰ لامپ ۱۰۰ وات کافی است.
دیگر مزایای دستگاهPanasonic GHP :
- کاهش مصرف گاز به وسیله استفاده از سیکل میلر در موتور
- ۹۵ درصد کاهش مصرف برق
- استفاده از آلومینیوم در موتور و کاهش ۱۱۰ کیلوگرمی وزن آن
- فاقد چرخه ی یخ زدایی (دیفراست)
- امکان اتصال به یونیت داخلی تا ۴۸ عدد یونیت
- امکان اتصال از ظرفیت ۱۳ تا ۵۰ تن تبرید
- افزایش مجموع طول لوله کشی تا ۱۰۰۰ متر و ۲۰۰ متر تا دورترین یونیت داخلی
- ۱۰۰۰۰ ساعت یا ۵ سال کارکرد بدون نیاز به بازدیدهای دوره ای
- گرمایش بدون افت راندمان تا ۲۵ درجه سانتیگراد زیر صفر
- عدم نیاز به فضای موتورخانه
- امکان اتصال به PC جهت مانیتورینگ
- پایین ترین میزان هزینه های جاری
- امکان کنترل دبی برد و ظرفیت تک تک پنل ها و مدیریت مصرف انرژی
- امکان تغییر حالت از سرمایش به گرمایش و بالعکس در کمترین زمان ممکن
سیستم هوشمند کنترل گرمایش و سرمایش
- کنترل سیستم های تک کمپرسور و چند کمپرسور با یک ماژول HVAC
- سکانس های مداوم قابل تنظیم برای بالا بردن طول عمر کمپرسور های سیستم
- زمان تاخیر قابل تنظیم جهت مراقبت از فن ها
- کنترل قابل تنظیم رطوبت، سرما و گرما در سیستم های هوشمند
- کنترل هوشمند سه حالت سرعت فن از قبیل تند، متوسط و کند
- تنظیم اتوماتیک در فصول مختلف به صورت خودکار مد سرما و گرما
- قابلیت تنظیم با پنل های DLP جهت نمایش دمای اتاق و گزارش گیری از سنسور های مختلف با عملکردی همانند یک تروستات حرفه ای با قابلیت کنترل 8 کمپرسور دیگر
- کنترل اسپلیت ها بوسیله امواج IR و ماژول های سیستم BMS بوسیله پورت RS232
- قابلیت ارتباط با سنسور های 8 و 12 کاره
سیستم گرمایش از کف هوشمند
سيستم حرارتي گرمايش از كف كه انتقال حرارت به صورت تشعشعي (تابشي) سهم زيادي در فرآيند گرمايشي آن دارد، درمقايسه با ساير سيستم هاي حرارتي نه تنها در صرفه جويي و بهينه سازي مصرف انرژي بلكه در مقوله رفاه و آسايش ساكنان ساختمان ها داراي نقاط قوت بسياري مي باشد. روش گرمايش از كف به عنوان راحت ترين، سالم ترين وطبيعي ترين روش براي گرمايش شناخته شده است. در اين سيستم گرمايشي معمولاً دماي آب گرم موجود در لوله هاي كف خواب بين 30 تا60 درجه سانتي گراد مي باشد كه درمقايسه با ساير روشهاي موجود، كه دماي آب بين 54 تا 71 درجه سانتي گراد است، 20 تا40 درصد در مصرف انرژي صرفه جوئي مي شود. در ساختمان هائي كه داراي سقف بلند مي باشند استفاده از سيستم گرمايش از كف باعث كاهش مصرف انرژي و صرفه جوئي در مصرف سوخت مي شود، به اين خاطر كه در ساير روشها مانند رادياتور و بخاري هواي گرم در اثر كاهش چگالي سبك شده و به سمت سقف مي رود و اولين جائي را كه گرم مي كند سقف مي باشد به علت بالا بودن دماي هوا در كنار سقف ميزان انتقال حرارت آن به سقف از هرجاي ديگر بيشتر است و اين عامل باعث اتلاف مقدار زيادي انرژي مي شود.
در روش گرمايش از كف ابتدا قسمت پائين كه مورد نياز ساكنين است گرم مي شود وهوا با دماي كمتري به سقف مي رسد، كه اين يكي از مزاياي اصلي اين سيستم مي باشد سيستم گرمايش از كف برخلاف رادياتور كه هواي محل سكونت را به دليل گرماي بيش ازحد خشك مي كند،رطوبت را درحد متعادل نگه مي دارد. همانطور كه مي دانيد بيشتر افراد از كثيف شدن ديوارها و محيط زندگي در اثر استفاده ازمنابع گرمايي همچون بخاري و رادياتور احساس نارضايتي مي كنند. از آنجا كه درسيستم گرمايش از كف جريان هوا به آرامي از پايين به بالا مي باشد بنابراين ديوار ها پاكيزه مي مانند. همين امر در مورد افرادي كه داراي آلرژي (حساسيت) هستند بسيار مورد اهميت است زيرا كه محيط زندگي عاري ازهرگونه محرك خواهد شد. استفاده از اين سيستم در مكانهايي همچون آشپزخانه و حمام كه كف آنها معمولاً خيس و مرطوب است مناسب بوده و باعث خشك شدن كف مي شود. مسئله مهم ديگر اينكه در اين روش رطوبت زمين كه دربعضي ازمنازل منجر به بروز بيماريهاي مفصلي مي شود از بين رفته و باعث كاهش درد بيماران مبتلا به ناراحتي هايي از قبيل رماتيسم خواهد شد. همچنين از رطوبت ديوارها و كپك زدن آن كه شكل خوشايندي ندارد جلوگيري مي شود و ديگر اينكه در اين سيستم جايي براي رشد و تكثير حشرات موزي وجود ندارد. يكي ديگر از فوايد سيستم گرمايش از كف اين است كه ديگر فضاي منزل يا محل كار توسط دستگاههاي رادياتور و بخاري اشغال نمي شود و به همين منظور آزادي بيشتري در تغيير دكوراسيون محل زندگي خواهيد داشت. شايد به نظر آيد كه به هنگام نصب سيستم كف خواب ديگر نمي توانيد پوشش مورد علاقه تان را براي كف انتخاب كنيد! ولي اين طور نيست. مطمئن باشيد كه شما مي توانيد براي پوشش كف منزل خود از هر نوع مصالحي ازجمله سنگ، سراميك، كاشي پاركت چوب وفرش نيز استفاده كنيد بدون اينكه تأثيري درگرماي مطلوب محيط شما بگذارد. يكي ديگر از مزاياي استفاده از سيستم گرمايش از كف در روشهاي ذوب برف مي باشد بطوريكه از اين روش براي ذوب يخ يا برف موجود در پياده روها، لنگرگاههاي بارگيري، جاده ها، ورودي ساختمانها و بيمارستانها، باند فرود هواپيما و زمينهاي ورزشي از جمله زمين فوتبال وغيره كه دسترسي آسان و سريع به محل الزامي است مي توان استفاده كرد. بطوريكه اين روش علاوه بركاهش هزينه هاي برف روبي و نمك پاشي، در حفظ ساختار موارد گفته شده بسيار موثر خواهد بود. هم اکنون نیز همین سیستم گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد با این تفاوت که نحوه عمل مقداری تغییر کرده است و بجای گاز داغ از آب گرم و بجای کانالها از لوله های مخصوص استفاده می کنند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی هزینه نصب سیستم گرمایش کفی کاهش یافته است و با استفاده از لوله های PEX دیگر مشکلات مربوط به لوله های مسی وفلزی و پلی بوتیلن را نخواهیم داشت . لوله های پلی بوتیلن (PB) مدتها در این روش مورد استفاده قرار می گرفت اما بدلیل وجود مشکلاتی مانند نشتی آب، کم کم جای خود را به لوله های جدید تر دادند. امروزه لوله های پلیمری جدیدی که از جنس پلی اتیلن مشبک شده می باشند مورد استفاده قرار می گیرند. که مانند لوله های PB نصب آنها بسیار آسان خواهد بود اما بخاطر ساختار مشبک آن خواص بهتری از خود نشان می دهند و مشکلات لوله های پلی بوتلین را ندارند
- به طور کلی سه نوع روش گرمایش از کف موجود است:
۱) گرمایش با هوای گرم
۲) گرمایش با جریان الکتریسیته
۳) گرمایش با آب گرم