با افزایش جمعیت شهرها فضاهای سبز به طور فزاینده ای در شهر ها مورد نیاز هستند. تلفیق مفاهیم سرمایه طبیعی در معماری های امروز به یک بخش جدایی ناپذیر از طراحی معاصر تبدیل شده است. از بام های سبز تا اتاق ها که به بیرون اشراف دارند، معماران به طور روز افزون در تلاش برای ترکیب کردن فضاهای بیرونی در طراحی های خود هستند.
در اینجا به پنج نمونه از الهام بخش ترین طراحی های تلفیقی از جمله چند ساختمان جدید که برنده جوایز طراحی شده اند و همچنین مواردی از فضاهای موجود بازطراحی شده می پردازیم:
Waldspirale Germany
طرح اعجاب آور ساختمان والداسپرال (Waldspirale) زاییده ذهن معمار و هنرمند اتریشی Friedensreich Hundertwasser است که از ویژگیهای بارز وی بیزاری از خطوط مستقیم است. تنها با یک نگاه به این اثر می توان دریافت که هم درون و هم بیرون آن از خطوط مستقیم به سود خطوط انحنا دار طبیعی پرهیز شده است. در بالای سقف های پیچ در پیچ این ساختمان باشکوه درختان راش، افرا و لیمو خود نمایی می کنند. هر پنجره طراحی منحصر به فرد خود را دارد و در دل بعضی از آن ها گیاهانی روییده است.
Waldspirale Germany
(House of Trees (Vietnam
"خانه ای برای درختان" طراحی شده توسط معمار Vo Trong Nghia یک پاسخی به شهرنشینی پرشتاب سریع شهرهای ویتنام است. این اثر در شهر Chi Minh که تنها 25 درصد فضای سبز را دارا می باشد ساخته شده است. به گفته معماران، خانه برای درختان برای مقابله با اثرات شهرنشینی مانند آلودگی و قطع ارتباط ساکنان با طبیعت طراحی شده است.
این اثر متشکل از پنج جعبه بتونی، به شکل گلدان های غول پیکر طراحی شده و روی بام آن ها درختان استوایی کشت شده است. این خانه با طراحی ویژه برای ذخیره رواناب برای حل مشکل سیلاب شهری طراحی شده است.
فضای داخلی این جعبه ها را اتاق های خانه تشکیل می دهند که پیرامون یک حیاط مرکزی قرار گرفته که خود به عنوان بخشی از فضای سکونت طراحی شده است و به طور تدریجی فضای درون را به بیرون متصل می کند.
(House for Trees (Vietnam
(Gardens by the Bay (Singapore
Gardens by the Bay به عنوان یک مفهوم در سال 2006 مطرح شد، هر چند که تا سال 2011 به اتمام نرسیده بود. این اثر طرحی برای تجسم ماهیت سنگاپور به عنوان یک باغ شهر گرمسیری تلقی می شد. این طرح از آن زمان به بعد جوایزی از جمله جایزه بین المللی RIBA 2013 و جوایز هنرها و Award for Arts Entertainment Structures در Structural Awards 2013 دریافت کرده است. این مجموعه تشکیل شده از ساختمان هایی است که طبیعت را در قلب خود جای داده اند و هر کدام از آن ها به منظور جذب مردم در فضای عمومی طراحی شده است. به عنوان مثال Flower Dome تداعی کننده آب و هوای سرد و خشک برخی مناطق مدیترانه ای است که در آن گیاهانی از بیابان های سرتاسر جهان و درختان زیتون که معتقدند 1000 سال عمر دارند می باشد
(Gardens by the Bay (Singapore
بام سبز تالار شهر شیکاگو (Greenroof at Chicago City Hall)
این ساختمان نمونه ای از ساختمان های شهری موجود برای بهبود کلی محیط شهر و به طور خاص کاستن از درجه دمای محیطی فضای شهری است که در مقایسه با فضای سبز به طور معمول بالاتر است. این بام که بخش عمده ای از مساحت 38800 فوت مربعی آن سبز است توسط William McDonough و همکاران طراحی و در سال 2001 تکمیل شده است. این مجموعه دربرگیرنده بیش از 20000 گونه گیاهی شامل درختچه، درختان و گیاهان زینتی است. از دیگر نکات مثبت این طرح جمع آوری و ذخیره آب باران برای استفاده گیاهان می باشد.
Greenroof at Chicago City Hall
(ACROS (Japan
ACROS که ترکیبی است از ساختمان های عمومی و خصوصی، بنایی هیجان انگیز برای پشتیبانی از ACROS Fukuoka با هدف تسهیل داد و ستد فرهنگی است. از جالب ترین ویژگی های این طرح می توان به پلکانی بودن آن اشاره کرد که یک بام سبز خارق العاده طبقاتی از سطح زمین تا طبقه چهاردهم است که چهار طبقه آن زیر زمین واقع شده اند.
این باغ به منظور اتصال با پارک مرکزی Tenjin طراحی شده که درست در کنار ACROS واقع شده است که با استفاده از آن یک قلب سبز در شهر ایجاد شود. ACROS یکی از بزرگ ترین باغ های بام سبز در ژاپن است که سبزینگی آن تاثیر قابل توجهی بر ردپای کربنی ساختمان و محدودۀ پیرامون آن دارد. پوشش گیاهی و خاک باعث کاهش دمای ساختمان و کاهش انتشار دی اکسید کربن شده و همچنین به مانند یک عایق [حرارتی] عمل می کند.
(ACROS (Japan