سال گذشته امارات از قصد خود برای ساخت یک کوه مصنوعی خبر داد تا معضل کمبود باران در این سرزمین سوزان را حل کند. امسال اما این کشور جاه طلبی های خود را با ایده ای دیگر نشانه گرفته است: ساخت شهری مریخی.
در حالی که سازمانهای فضایی نسبت به بردن انسان به سیاره سرخ هنوز نگرانی های بسیاری دارند شهروندان دوبی این نگرانی ها را کم اهمیت می دانند. مهندسان اماراتی طرح مفهومی یک ابر شهر در حدود اندازۀ شیکاگو را ارایه کرده اند که قرار است تا سال 2117 بر بهرام سرخ رنگ بنا شود.
به گزارش واشینگتن پست، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون ریاست جمهوری امارات متحده در همایش جهانی دولت ها (WGS) از بی حد و مرز بودن آرزوهای بشر سخن گفت و خاطر نشان ساخت کسانی که به پیشرفت های شگرف فن آورانۀ امروز باور دارند قادر به درک مهمترین رویای بشر خواهند بود.
بنا به گفتۀ سعید ال جرجاوی، در گفتگو با CNBC جمعیت این شهر در حدود 600,000 نفر خواهد بود. آژانس فضایی امارات متحده عربی پیش از این برنامه ای برای انجام ماموریت مریخ ۲۰۲۱ ارائه داده بود. این شرکت اعلام کرده، قصد دارد، با همکاری ناسا، کاوشگر امید را تا سال ۲۰۲۱، توسعه دهد. کاوشگر امید، یک کاوشگر به شکل شش ضلعی است که کمی بیش از ۱۵۰۰ کیلوگرم وزن دارد. این کاوشگر دارای پنل های خورشیدی است که امکان تولید ۶۰۰ وات برق برای شارژ باتری را فراهم می کنند. به این ترتیب با وجود این پنل ها، امکان صرفه جویی در سوخت کاوشگر وجود خواهد داشت و کاوشگر می تواند مدت طولانی تری به ماموریتش ادامه دهد.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی هم گفته، امارات متحده عربی امیدوار است، این پروژه خدمتی به بشریت باشد. شیخ مکتوم بن راشد همچنین با انتشار کانسپت هایی از این طرح در توییتر، افزود: “طرح پیشنهادی مریخ ۲۱۱۷، راهی برای ادغام چشم انداز ساخت یک مینی شهر و جامعه ای در مریخ با وجود مشارکت های بین المللی است.”
اگر همه چیز به خوبی پیش برود، امارات متحده عربی به نهمین کشوری تبدیل می شود که موفق به فرستادن کاوشگر به سیاره سرخ خواهد شد. موضوع دیگر اینکه ماموریت مریخ با پنجاهمین سالگرد تاسیس این کشور همزمان خواهد شد. همچنین با انجام این ماموریت، امارات متحده عربی تاریخ ساز هم می شود؛ چرا که به اولین کشور اسلامی تبدیل خواهد شد که موفق به ارسال کاوشگر به مریخ شده است.