بهمن نامور مطلق در جلسه هم انديشي پياده راه سازي چهارباغ اظهار كرد: سه شنبه هاي بدون خودرو تنها بازگشت به گذشته نيست بلكه راهي به سوي آينده با نگاهي رو به جلو است.
وي افزود: پياده راه سازي چهارباغ تنها به سنگ فرش كردن و عدم ورود خودرو به آن خلاصه نشده بلكه سرمايه بزرگ ملي است كه با احياي آن اصفهان ثروتمندتر مي شود.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور با اشاره به اينكه از نظر تاريخي در قديم خيابان محلي براي رفت و آمد انسانها بوده است، ادامه داد: مفهوم خيابان نيز در طرح پياده راه سازي چهارباغ در حال اجرا شدن است.
نامور مطلق تاكيد كرد: با توجه به وضعيت آلودگي هاي گوناگون در شهرها، ايجاد پياده راه ها يك ضرورت عيني و واقعي است كه اگر اكنون انجام نشود در آينده نزديك دچار بحران خواهيم شد. وي افزود: اصفهان به عنوان يك اسطوره شهر بايد در بسياري از مسائل از جمله پياده راه سازي پيشگام باشد.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور يادآور شد: اگر اين طرح عملياتي شود بقيه شهرها نيز از آن الگو گيري كرده و تكثير مي شود. وي پياده راه سازي را يك شاخص توسعه دانست و ادامه داد: اين رخداد هم قابليت آشكار شدگي و هم دگرديسي را دارد كه ناممكن ها را ممكن مي كند و به خودي خود آفرينش يك واقعيت نيست بلكه خلق يك امكان است.
نامور مطلق خاطرنشان كرد: در زندگي مدرن همه چيز برنامه ريزي شده است و به همين دليل زندگي، معناي خود را از دست مي دهد. وي افزود: براي معنا بخشي به زندگي بايد مرتب رخداد ايجاد كرد و هر روز منتظر اتفاقي تازه بود.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور اظهار كرد: در شهر زنده، رخداد به عنوان پارامتري ايجاد مي شود تا تصوير زندگي مدرن را تغيير دهد. وي ادامه داد: مفاهيم شهر هوشمند و پايدار نيز به همين منظور به وجود آمده اند تا با ايجاد دگرديسي به نظم نويني برسيم.
نامور مطلق عنوان كرد: براي ايجاد نظم نوين ابتدا بايد به آشوب برگشت تا با ايجاد نظرات تازه، موقعيت گذشته را بر هم زده، منزلت و موقعيت تازه اي به وجود آورد.
وي افزود: با ايجاد اين رويكرد جديد معبر به مقصد تغيير مي يابد و افراد گذرگاه را كه روزي تنها به عنوان مسير مي پنداشتند، هدف خود خواهند دانست.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور با اشاره به لزوم ايجاد سفر پاك در شهر گفت: در شرايط فعلي نيازي به گذشته براي فراهم آوري سفر پاك نيست بلكه كافي است اصالت ها را با نگاهي به آينده زنده كنيد. وي افزود: احياء سنت هاي صفوي خوب است به شرط آنكه در گذشته نمانيد چراكه سرشت انسان از تكرار گريزان است. وي ادامه داد: فضاهاي شهري بايد به گونه اي ايجاد شوند تا شهروندان در آن كنش هاي بيشتري با هم داشته باشند. معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور يادآور شد: يكي از ويژگي هاي شهر خلاق ايجاد شرايط براي زنده بودن شهر در شب است.
وي افزود: در همين راستا مي توان با شب گالري ها، نمايش هاي آييني همچون تعزيه، موسيقي و تئاترهاي خياباني در اين جهت گام برداشت.
نامور مطلق خاطر نشان كرد: انسان ها در شهر انساني به عنوان سيما و منظر آن محسوب مي شوند كه با ايجاد پياده راه مي توان ارتباطات را در آن توسعه داد. وي ادامه داد: شهردار و استاندار نيز بايد با حضور مستمر در اين فضا، شرايط مناسبي را براي گفتگوي صميمانه با شهروندان فراهم كنند.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور بيان كرد: مسأله بعدي ايجاد خيابان سبز است به طوري كه تمامي شرايط شهر سبز در آن متبلور باشد. وي افزود: در همين راستا رعايت تكنيك هاي مديريت پسماند و ايجاد مغازه هاي بيولوژيكي مي تواند نقش موثري در به وجود آمدن خيابان سبز داشته باشد
نامور مطلق خيابان خلاق را تجلي شهر خلاق دانست و گفت: خلاقيت ايده و امكان تازه با تكيه بر قابليت هاي دروني است كه امكان به روزآوري را ايجاد مي كند.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور تصريح كرد: پياده راه ها يكي از شرايط متمايز كننده شهرها محسوب مي شوند و بايد به سمت افزايش پياده رو ها رفت.