قبل از نصب دستگاه می بایست کلیه تاسیسات ساختمان آماده باشد. این تاسیسات شامل لوله کشی آب سرد و گرم مصرفی، شیرهای آب، لوله کشی رفت و برگشت رادیاتورها و لوله کشی گاز می باشند.
به طور کلی قبل از نصب دستگاه پکیج شوفاژ دیواری لازم است تدارکات لازم انجام شود. این تدارکات شامل موارد زیر هستند:
- لوله کشی آب سرد و گرم مصرفی و شیرهای آب سرد و گرم
- لوله کشی رفت وبرگشت رادیاتورها
- لوله کشی گاز
- دودکش مستقل دستگاه با سایز 15 سانتیمتر و دارا بودن حداقل ارتفاع 4 متر براي دستگاه های دودکـش دار و براي دستگاه های فن دار دسترسی نزدیک از طریق پنجره یا دیوار خارجی به هواي آزاد
- نصب صحیح تمام رادیاتورهاي ساختمان
- اطمینان از تامین شدن هواي لازم براي سـوختن در دسـتگاه (تـامین اکسـیژن کـافی در محـل نصـب دستگاه) به صورت گردش طبیعی هوا و بدون استفاده از فن و یا وسیله اي دیگر
- کارکرد درست سیستم برق رسانی به دستگاه و وجود سیسـتم ارت و اسـتفاده نمـودن از یـک محـافظ بـرق مناسب برای دستگاه
- وصل بودن آب شهر ساختمان و نبودن مشکل درسیستم آبرسانی سـاختمان و مناسـب بـودن فشـار آب ساختمان
مراحل مهم و ضروری قبل از نصب پکیج
پس از اطمینان از درست بودن و برقرار بودن شرایط بالا، نصاب اقدام به نصب دستگاه می کند. برای نصب نیز نکات زیر باید مد نظر قرار گیرد:
نصاب موظف است قبل از نصب دستگاه با ایجاد نمودن مقداري دود مکش دودکش سـاختمان را کنترل کند. اگر گرفتگـی در مسـیر آن وجـود دارد نسـبت بـه برطـرف نمـودن آن اقـدام نمـوده و مسـیر دودکش را باز نماید تا مانعی درمسیرخروج دود نباشد.
در قسمت بالاي منبع انبساط یا بر روی پمپ از یک شیر هواگیري اتوماتیـک اسـتفاده شـده اسـت کـه کـار تخلیـه هواي داخل سیستم را انجام می دهد و روي آن پیچ پلاستیکی سیاه رنگی قـراردارد کـه نصـاب موظـف است قبل از نصب دستگاه آن را باز نماید و همواره باید باز باشـد و در صـورت بسـته بـودن آن، هـواي سیستم به خارج تخلیه نمی شود. لازم به ذکر است که وجود هوا در سیستم با عـث صـدمه دیـدن پمـپ می شود.
1- شست وشوي داخل لوله هاي سـاختمان بـه منظـور جلـوگیري از ورود رسـوبات و غیره بـه داخـل دستگاه .
2- استفاده از شلنگ ها و اتصالات درجۀ یک واستفاده از یک محافظ برق جهت محافظت ازدستگاه در برابر نوسانات برق
3- براي جلوگیري از رسوب گرفتن مبدل دستگاه (به خصوص براي شهرهایی که درجه سختی آب آنها بالا است) استفاده از یک رسوب زداي مغناطیسی یا الکترونیکی و یا پلی فسفات مناسب در مسـیر ورودي آب سـرد بـه دسـتگاه را می بایست به مصرف کننده توصیه نمود.
4- نصب صحیح و مناسب و مطمئن لوله رابط دودکش از دستگاه به دودکش دیوار و نصب لوله دود کش دوجداره پکیج فن دار
5- نصاب موظف است تست نشتی گاز از تمامی اتصالات گازي داخل و خـارج دسـتگاه و همچنـین پیچ های محل تست فشار گاز بر روي کنترلر گاز داخل دستگاه را به عمل آورد و از عدم نشـتی در کلیـۀ اتصالات گازي داخل و خارج از دستگاه مطمئن گردد.
6- لازم است تمامی مسیرهایی که گاز در آن ها جریان دارد (داخل و خارج دستگاه) آچارکشی و نشت یابی گردد.
7- چنانچه پکیج در کابینت نصب می گردد حتماً باید ازاطراف حداقل 10 سانتیمتر فاصله داشـته باشـد تا درصورت نیاز بتوان تعمیرات لازم را بر روي دستگاه انجام داد و بالا و پایین دستگاه کاملاً باز باشد تا هواي مورد نیاز دستگاه تامین گردد. و هرگز نباید دستگاه را در محیطی بسته که امکـان ورود هـواي تـازه به آن محل نیست نصب نمود.
8- فشار گاز ورودي به دستگاه در پکیج با گاز شهری 17-20 mbar گاز کپسول 27-30 mbar می باشد. دستگاه در مناطقی که افت فشار زیادي دارد کارایی مناسبی ندارد.
9- نصاب موظف است پس از نصب دستگاه، سیستم شوفاژ (رادیاتورهـا و دسـتگاه) را از طریـق شـیر پرکن تا حد 1.5 bar پر از آب نماید و پس از آن رادیاتورها را از طریق پیچ هوا گیری روي آن هـا و دستگاه را از طریق باز نمودن پیچ شیرهواگیری روی منبع انبساط دستگاه و پمـپ را از طریـق پـیچ هـواگیری روي پمپ هواگیری نماید تا تمامی هوای موجود در سیستم تخلیه گردد.
10- جهت نصب و بکارگیری از دستگاه ها لازم است تمامی مقـررات و دسـتورات ایمنـی شـرکت ملـی گاز ایران و استانداردهای مورد تایید اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی ایـران رعایـت گردد و نصـاب موظف است آنها را مطالعه نموده و در نصب و راه اندازی دستگاه تمامی آنها را رعایت نماید.