به نقل از معاون شهردار تهران در چهاردهمین جلسه «ستاد مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولین جسمی و حرکتی» شهر باید قابلیت دسترسی برای تمامی شهروندان را داشته باشد. معاون شهرداری تهران اعلام کرد که کاربران امر مناسب سازی در فضاهای شهر، تنها شامل افرادی که بر روی ویلچر نشسته اند نمی باشد بلکه افرادی هستند که به دلایل مختلف نمی توانند در فضاهای اجتماعی حضور یابند.
به سوی فضای شهری دوستدار معلولین
هدف از تشکیل این جلسه «فراهم کردن امکان حضور ناشنوایان، نابینایان، سالمندان، کودکان و دیگر افرادی است که هنگام حضور در فضاهای شهری با مشکل مواجه هستند. بنابراین برنامه ریزان، طراحان و مجریان طرح باید فضاهایی را ایجاد نمایند که حضور و فعالیت این دسته از افراد را فراهم کند. پیروز حناچی با اشاره به اهمیت فعالیت تمامی نهادها و سازمان ها در زمینه مناسب سازی فضاهای شهری از سوی ستاد مناسب سازی فضاهای شهری تأکید کرد: تنها در صورت هم سو بودن فعالیت ها و برنامه های ملی و محلی شهر می توان انتظار نتایج بهتر و مؤثرتری را داشت چرا که هم از جنبه اقتصادی و هم کیفیت پروژه، تفاوت بسیار زیادی بین مناسب سازی پس از اتمام پروژه با مناسب سازی در طول اجرای پروژه وجود دارد.
بر اساس گفته های دکتر پیروز حناچی در این راستا اهداف، برنامه ها و شاخص های کمی و کیفی واضحی باید به دست آید و علاوه بر توجه جدی به جامعه مخاطب، تقاضای اجتماعی این گروه از شهروندان را باید گسترده تر نموده تا حضور آنان در فضاهای شهری پر رنگ تر شود. وی با اشاره به اهمیت آموزش صحیح در بخش دانشگاهی کشور به حرکت هایی که در دانشگاههای خارج با هدف نشان دادن اهمیت مناسب سازی شهرها اشاره نمود. از جمله این طرح ها، می توان به برنامه هایی از قبیل گذراندن یک روز کامل با چشمانی بسته و یا حتی با ویلچر در فضاهای شهری توسط دانشگاهیان با هدف درک مشکلات پیش روی کم توانان در این فضاها اشاره نمود.
در پایان این جلسه گزارش های مفصلی از پروژه های اجرایی و اقدامات انجام شده از جمله تشکیل کمیته های مناسب سازی در مناطق شهرداری تهران، اصلاح فرآیند صدور پروانه و کنترل عملیات ساختمانی در راستای کنترل ضوابط مناسب سازی، بارگذاری کدهای ارتفاعی در سامانه طرح تفصیلی و بخشنامه های صدار شده در شهرداری تهران در خصوص بهبود فرآیند مناسب سازی ارائه شد.