آیا قبلا در خصوص اینترنت اشیاء (IoT) چیزی شنیده اید؟ بر اساس تحقیقات انجام شده تا سال ۲۰۲۰، ۲۰٫۸ میلیارد اشیاء متصل به هم خواهیم داشت. این عدد از تعداد جمعیت روی زمین هم بیشتر است. مسئله اینجاست که چرا تقریبا هر چیزی که به اینترنت اشیاء (IoT) مربوط است، شامل شمارش می شود؟ شمارش آن به این دلیل که عدد محاسبه شده عجیب و نمایی است و باید اهمیت بزرگی و محرک بودن این عدد را نه تنها جهت آماده سازی ساختمانها بلکه در راستای استفاده حداکثر از اینترنت اشیاء در ساختمانها درک کرد.
آیا قبلا در خصوص اینترنت اشیاء (IoT)* چیزی شنیده اید؟ بر اساس تحقیقات انجام شده تا سال ۲۰۲۰، ۲۰٫۸ میلیارد اشیاء متصل به هم خواهیم داشت. این عدد از تعداد جمعیت روی زمین هم بیشتر است. مسئله اینجاست که چرا تقریبا هر چیزی که به اینترنت اشیاء (IoT) مربوط است، شامل شمارش میشود؟ شمارش آن به این دلیل که عدد محاسبه شده عجیب و نمایی است و باید اهمیت بزرگی و محرک بودن این عدد را نه تنها جهت آماده سازی ساختمانها بلکه در راستای استفاده حداکثر از اینترنت اشیاء در ساختمانها درک کرد. اینترنت چیزها، یا چیزنت (به انگلیسی: Internet of Things) (یا IOT به اختصار) که گاهی در زبان انگلیسی اینترنت اشیا(Internet of Objects) هم برای این کلمه استفاده می شود، به طور کلی اشاره دارد به بسیاری از چیزها شامل اشیا و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده و بتوان توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت کنترل و مدیریت شوند. در یک ساختمان معمولی با زیربنای 100،000متر مربع، هزاران دستگاه هوشمند وجود دارند که قابلیت متصل شدن به یکدیگر را دارند. تکنولوژی هایی که در خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند، از جمله اینکه می توانید در هر کجا که هستید سیستم گرمایش و سرمایش، نورپردازی و سیستم امنیتی خانه خود را کنترل کنید، در حال توسعه از ساختمانهای مسکونی به ادارات هستند. ساکنین ساختمانهای اداری انتظار حضور اینترنت اشیاء بی نقص مشابهی را برای فضای کاری، مانند زندگی شخصی خود دارند.
سوال اینجاست که چه موضوعی مانع این است که ساختمان شما دارای چنین امکاناتی باشد؟ مسائلی همچون بودجه، منابع و امنیت که موجب پیچیده تر شدن ساختمان شما خواهد شد ممکن است مضطرب کننده باشد ولی بهره برداری و سود بردن از اینترنت اشیاء ، بالواقع به حل دغدغه های شما کمک خواهد کرد. تیم های شغلی، خروجی های بیشتری خواهند داشت و ساختمان انرژی کمتری مصرف خواهد کرد.
منابع:
سیستم مدیریت یک ساختمان (BMS) پلتفرمی (سکویی) جهت عملکرد اینترنت اشیاء تجهیزات ساختمان است. توسط سیستم مدیریت ساختمان (BMS) بهعنوان زیرساخت و جمع آوری اطلاعات ساختمانها و ساکنین آن، مرحله بعدی ارزیابی دوباره روند کسبوکار و اولویت بندی خواهد بود. با حضور اینترنت اشیاء در زندگی، نه تنها عملکردهای جدیدی به ساکنین ساختمان پیشنهاد میشود بلکه به صاحبان ساختمان اطلاعات جدیدی می دهد که در آنها ایجاد بینش می کند.
با حضور اینترنت اشیاء در ساختمانها، صاحبان آنها زمان بیشتری برای پرداختن به فعالیتهای استراتژیک خواهند داشت. با بکار بردن اینترنت اشیاء، مدیران و صاحبان ساختمانها فعالیتهای روزانه را بهتر مدیریت کرده و منابع موجود را در مکانها و موقعیتهایی که بهترین و بهینه ترین استفاده از آنها خواهد شد، قرار خواهند داد.
امنیت:
بهعنوان بخشی از فناوری عملیاتی (OT)*، ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود - «این موضوع چه ربطی به من دارد؟» این مسئولیت مربوط به بخش فن آوری ارتباطات (IT) است که از حفاظت از پردازش اطلاعات اطمینان حاصل کنند – بله درست است. با این وجود، یک پله به عقب برگردید و ببینید که چه تعدادی از سیستم هایی که شما مدیریت می کنید به هم متصل هستند. سپس به جای کلمه اتصال از آسیب پذیر استفاده کنید. حالا متوجه می شوید که مدیران تجهیزات نقش جدیدی در امنیت سایبری پیدا کرده اند. اقدام جهت اتصال سیستم مدیریت ساختمان (BMS) به تعدادی سیستم جدید، ممکن است اولین نگرانیی که ایجاد کند، بروز شکاف های امنیتی بزرگ باشد. بهتر است بجای منتظر اتفاق نشستن و نگرانی، در خصوص مدیریت زیرساخت اینترنت اشیاء خود بهترین اقدامات را انجام دهید. همگرایی و تقارب فناوری عملیاتی (OT) و فن آوری ارتباطات (IT) را بپذیرید.
تمرکز بر روی کاربر:
روزهای نگهداشتن اطلاعات در ساختمانها بهسرعت در حال ناپدید شدن هستند. ما داریم وارد دنیایی میشویم که اطلاعات را در هر زمان و مکانی برای تقویت بیشتر تصمیمات هوشمند در زمان مناسب و رضایت کاربردان اشاعه میدهیم. درواقع قرار دادن کاربر در مرکز اطلاعات، راهکاری برای آشنایی با انتظارات کاربران جدید و تشخیص کامل مزایای اینترنت اشیاء است. اگر با این تقاضاها روبرو نشوید، بهزودی خود را در یک ساختمان خالی خواهید یافت.
اینترنت اشیا محرکی جهت نوآوری در صنعت تهویه
مانند دیگر بازارهای موجود، اینترنت اشیاء نوآوریهایی را در نرمافزارهای سیستم تهویه و نرمافزارهای موجود در بازار ایجاد میکند. این موضوع بر روی سازمانها بهعنوان کل و روش کار کردن افراد تأثیر میگذارد. باید از اینترنت اشیاء به خاطر همبستگی بهتر بین فناوری عملیاتی (OT) و فن آوری ارتباطات (IT) سپاسگزار بود زیرا این مسئله باعث کمک به خلق تجارب جدید، ایجاد ارزشها و اصلاح محیط کار در یک مرکز میشود.
با پویاتر شدن ساختمانها در بیشترین حالت خود، راهحلهای نرمافزاری جدید به مدیران مراکز کمک میکنند تا از دنیای کاغذی خارج شوند. اپلیکیشن های تلفن های همراه میتوانند به دستگاه کنترل از راه دور تبدیل شده و سرور های ابری بهمنزله زیرساختی برای نرمافزار و تلفن همراه عمل کنند. زیرساختهای ابری قادر هستند توسط پشتیبانی از استخراج هوشمند حجمی از اطلاعات که توسط سیستم مدیریت ساختمان (BMS) تولید می شوند، اطلاعات را تبدیل به یک بینش کنند. با یکپارچهسازی اینترنت اشیاء با تولیدات سیستم تهویه ساختمان، تولیدکنندگان این تجهیزات میتوانند اطلاعات بهنگام در خصوص تولیدات و خدماتشان جمعآوری کنند. سپس با درک و سازماندهی این اطلاعات، سازمانها میتوانند یک نگاه جدید به فعالیتهای خودکرده، کسبوکار تولید کرده و بازدهی را تولید یا تغییر دهند.
آینده:
انرژی، نقطه تمرکز صنایع در چند سال آینده خواهد بود بهخصوص تا زمانی که قیمت آن دارای نوسان است. شرکتها، به ایجاد ابتکارات توسعه پایدار پرداخته و ممکن است یک جهش بزرگ به سمت پروژه های انرژی خالص صفر داشته باشند. ولی این تنها راه برای ایجاد بازدهی مناسب نیست. شرکتها به دنبال ایجاد فضای کاری هوشمندتر هستند تا فضاهای کاری سنتی، دانشگاهها، مغازه های تجاری و مراکز سلامتی را به فضاهایی تبدیل کنند که مستأجران بیشتری جذب کرده و به کارمندان انرژی ببخشند. تأکید بر روی امنیت سایبری در حال افزایش است. بیشتر محیط های ساختمانی در حال اتحاد با فنّاوری های متصلبههم بهعنوان بخشی از اینترنت اشیاء هستند و سازمانها آغاز به درک ریسکهای مربوطه کرده و در حال کم کردن این ریسکها هستند. همراستا بودن زیرساختهای فناوری عملیاتی (OT) و فن آوری ارتباطات (IT) حیاتی است. پروژهها در صورتی موفق خواهند بود که سهامداران اصلی نیز شور و اشتیاق کافی جهت ساختن ساختمانهای هوشمند، متصلبههم و امن به اشتراک بگذارند.